Kapat

İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat
Türk Vatandaşlığı

Yabancı Yatırımcılar İçin Türk Vatandaşlığı Alımı

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte yapılan değişiklikler sonucunda, yabancı yatırımcılara Türk Vatandaşlığı edinme imkanı sağlanmıştır.

Asgari Yatırım tutarı 19 Eylül 2018’de düşürülerek “Türkiye’de Yatırım” yabancı yatırımcılar için daha cazip hale getirildi. Türkiye’de yatırım yaparak sadece yatırımcıların kendileri değil, eşleri ve 18 yaşından küçük çocukları da Türkiye vatandaşı olabilmektedir.

Lokasyon Gayrimenkul, hem yatırım sürecinde hem de vatandaşlık uygulamalarında yıllardır yabancılara hukuki danışmanlık veren uzman hukuk büroları ile çalışmaktadır.

Lokasyon Gayrimenkul,yabancı yatırımcıların çıkarına olan yatırım fırsatlarını araştırır ve gerekli yasal prosedürlerin uzman hukuk firmaları tarafından takip edilmesini sağlar.

Yabancı yatırımcılar ve aileleri adına ikamet tezkeresi başvurularının ardından vatandaşlık işlemlerinin başvuruları süreç boyunca deneyimli avukatlar tarafından sağlanmaktadır.

Lokasyon Gayrimenkul, vatandaşlığınız için en iyi ve en hızlı hizmeti almanıza yardımcı olur.

Yabancıların Türk Vatandaşlığı Kazanmaları İçin Yapması Gereken Yatırımlar ve Detaylar Aşağıdaki Gibidir

Seçenek (1)

Seçenek (1), yatırım yapılan gayrimenkulün önümüzdeki 3 yıl içinde satılmaması koşuluyla, minimum 250 bin ABD Doları tutarında gayrimenkul (gayrimenkul) yatırımı yapılmasını şart koşar. Bu miktar, yakın zamanda 1 milyon ABD Dolarından 250 bin ABD Dolarına (veya Türk Lirası cinsinden eşit değere) düşürülmüştür.

Seçenek (2)

(2) Seçeneği, Türk Bankalarından birine en az 3 yıl süreyle 500 bin ABD Doları nakit (veya Türk Lirası olarak eşdeğeri) olarak yatırılmasını gerektirir.

Seçenek (3)

(3) seçeneği, en az 500 bin ABD Doları (veya eşdeğeri Türk Lirası) tutarında sabit sermaye yatırımı yapılmasını gerektirmektedir. Bu yatırım Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanacaktır.

Seçenek (4)

(4) seçeneği, devlet tahvil ve bonolarının en az 3 yıl elde tutulması şartıyla satın alınması şartıyla TC’nin alınabileceğini gösterir. Ve bu yatırım Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından onaylanır.

Seçenek (5)

(5) Seçeneği, bir Türk gayrimenkul yatırım ortaklığına yapılacak yatırım durumunda TC elde edilmesinin veya girişim sermayesi yatırım fonunun minimum 500 bin ABD Doları tutarındaki hisselerinin satın alınmasının mümkün olacağını öngörmektedir.

Bu, hem kendiniz hem de aile üyeleriniz: eşiniz ve 18 yaşından küçük (18 yaş dahil) çocuklarınız için yukarıda belirtilen yatırım seçeneklerinden tercihinize göre ilerleyerek TC elde edebileceğiniz anlamına gelir. gerekli koşullar tam olarak yerine getirilmiştir.

SSS

Tapu dairesinde vatandaşlık için gerekli gayrimenkul(ler)in değeri nasıl hesaplanır?

Ödemeyi belgeleyen banka dekontlarının toplam tutarı, ödeme tarihinden önceki son iş günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın geçerli satış kuru dikkate alınarak 250.000 ABD Doları değerinde olmalıdır.

Değerleme raporunda ve resmi tapuda verilen değerler, banka dekontunda verilen toplam değerden az olmamalıdır.

Gayrimenkulün satış bedeli nasıl transfer edilmelidir?

Alıcı veya yetkili temsilcisi tarafından havale, EFT vb. yollarla satıcı veya satıcı yetkili temsilcisinin banka hesabına yatırılması ve belgelendirilmesi gerekmektedir.

TOKİ ve Emlak Konut gibi kamu kurum ve kuruluşlarına ait gayrimenkuller için bedelin havalesi/ödenmesi, alınan tutarı gösteren onaylı banka dekontu veya resmi yazı ile de kanıtlanabilir.

Satış Vaadi Sözleşmesi ile Türk Vatandaşlığı Başvurusu Yapılabilir mi?

07.12.2018 ve sonrası için geçerli olmak üzere, noter huzurunda düzenlenen sözleşmenin üç yıl süreyle devir ve iptal edilmeyeceği taahhüdü verildikten sonra, asgari 250.000 ABD Doları veya muadili ödenmek kaydıyla başvuru yapılabilir. kat irtifakı veya kat irtifakı tesis edilmiş gayrimenkuller için peşin olarak verilir.

Türk Vatandaşlığı almak için ne tür bir gayrimenkul satın almam gerekiyor?

Türk Vatandaşlığı alabilmek için asgari değeri 250.000 ABD Doları olan ve 3 yıl boyunca tapusunda “satılmamış” şerhi bulunan bir gayrimenkul satın almanız gerekmektedir. Satın alınacak gayrimenkul bina, daire veya arsa olabilir. Müşterek arsa alınması halinde, payın değeri en az 250.000 ABD Doları olmalıdır.

Bankaya yatırım yaparak Türk Vatandaşlığı alabilir miyim?

Yatırımcı, kendisine açılan banka hesabına en az 500.000 ABD Doları tutarında döviz veya Türk Lirası tutarında para yatırmak zorundadır. Bu hesabın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından 3 yıl süreyle bloke edilmesi gerekmektedir. Bu yatırım tutarı vadesiz veya vadesiz hesaba yatırılabilir.

Gayrimenkule yatırım yaptım ve şimdi oturma iznine başvuracağım. Ailem için de oturma izni almam gerekir mi?

Sadece yatırımcının Türk Vatandaşlığı başvurusu yeterlidir. Diğer aile bireylerinin bendi uyarınca oturma izni almasına gerek yoktur.

250.000 ABD Doları tutarında gayrimenkul satın alırsam Türk Vatandaşlığı başvurumdan eşim ve çocuklarım faydalanabilir mi?

Yatırımcının, eşinin ve 18 yaşından küçük çocuklarının Türk Vatandaşlığına başvurması için Yönetmelikte belirtilen yatırım türlerinden biri yeterlidir. 18 yaşından büyük çocukların Türk Vatandaşlığı kazanmaları için bireysel olarak yatırım yapmaları gerekmektedir.

Türk Vatandaşlığına yatırımcı olarak başvurduğumda Türkiye’de olmam gerekir mi?

Yatırımcı, Vatandaşlık başvurusunun tüm sürecini yönetmek için avukatlara vekaletname atayabilir. Yatırımcı, j bendi uyarınca oturma izni başvurusunda bulunmalıdır. İşlem güvene dayalı olduğundan vekaletname konusunda uzman ve güvenilir avukatlara verilecektir.

Gerekli yatırım işlemlerini tamamlamama rağmen Türk Vatandaşlığı alamama ihtimalim var mı?

Yatırımcılar üzerinde güvenlik incelemesi yapılmakta ve yatırımcılar Türk milli güvenliği ve kamu düzeni odağında incelenmektedir. Yatırım tutarı yanlış veya yetersiz değilse, yatırımcı güvenlik iznini geçerse ve her yabancı yatırımcı Türk Vatandaşlığı alabilir.

Türkiye’de mevcut olan paramla bu yatırımı yapabilir miyim?

Evet, Türkiye’de yatırmış olduğunuz Paranız ile yatırım yapabilirsiniz. Bunun için herhangi bir engel bulunmamaktadır.

Yatırım yaptıktan sonra idari makamlarca belirlenmesi gereken taahhütleri şahsen yapmak zorunda mıyım?

Yatırım sonrasında danışmanlar tarafından gerekli taahhütler ve bloke işlemler yapılabilir. Sürecin sağlıklı ve güvenilir bir şekilde ilerleyebilmesi için güvene dayalı işlemlerin yetkili avukatlar tarafından yapılması gerekmektedir.

Süreci sizinle birlikte yürütmek için ne yapmamız gerekiyor?

Ofisimizle iletişime geçerek vatandaşlık süreci için uzman danışmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

Yabancıların Gayrimenkul Edinmesinin Sınırları Nelerdir?

  • 2644 sayılı Kanun’un 35. maddesine göre yabancı gerçek kişilerin kazanılması ancak kanuni sınırlar içinde mümkündür. Sayılı Kanun uyarınca.
  • 2565 sayılı Askeri Yasak Bölge ve Güvenlik Bölgeleri ile askeri yasak bölgelerde yabancıların taşınmaz edinmeleri mümkün değildir.
  • Yabancı uyruklu bir gerçek kişi, ülke genelinde 30 hektara kadar gayrimenkul ve sınırlı ayni hak edinebilir. Bakanlar Kurulu bu miktarı iki katına çıkarmaya yetkilidir.
  • Yabancı uyrukluların edindiği taşınmazların toplam alanı ve bağımsız ve sürekli nitelikteki sınırlı ayni haklar, ilçe yüz ölçümü özel mülkiyetin yüzde onunu (%10) aşamaz.
  • Yabancı gerçek ve tüzel kişilerin edinemeyecekleri alan olarak Bakanlar Kurulunca belirlenen stratejik bölge ve özel güvenlik bölgelerinde yabancıların taşınmaz edinmeleri mümkün değildir.

Yabancı gerçek kişilerin gayrimenkul edinimi için oturma iznine mi ihtiyacınız var?

Belirlenen ülkeler listesinde yer alan ülke vatandaşı olan gerçek kişilerin gayrimenkul alabilmeleri için ikamet tezkeresi almasına gerek yoktur.

Yabancı gerçek kişilerin gayrimenkul edinimi için İçişleri Bakanlığı’ndan izin almanız gerekiyor mu?

 

Belirlenen ülkeler listesinde yer alan ülke vatandaşı olan gerçek kişilerin taşınmaz edinmeleri için İçişleri Bakanlığı’ndan izin almalarına gerek yoktur.

Pasaportun tercümesine mi ihtiyacınız var?

Pasaport ve yabancı ülke kimlik belgelerinin Latin alfabesi dışındaki alfabelerin kullanıldığı Türkçe tercümesi Tapu Müdürlüğü tarafından gerekli görülmesi halinde talep edilebilir. Ancak Latin alfabesine göre düzenlenmiş pasaport veya ülke kimliklerinin Türkçe tercümesi istenmeyecektir.

Gayrimenkul almak için hangi belgeler gereklidir?

  • Taşınmaz veya köy/mahalle, ada, parsel, bina, bağımsız bölüm bilgilerinin tapusu,
  • Kimlik kartı veya pasaport (gerektiğinde tercümesi ile birlikte),
  • Taşınmazın “Gayrimenkul Gerçeğe Uygun Değer Belgesi” alınması,
  • Binalar (konut, işyeri vb.) için zorunlu deprem sigortası poliçesi, satıcının 1 fotoğrafı, alıcının 2 fotoğrafı (son 6 ayda, 6×4 ebadında),
  • Türkçe bilmeyen yeminli tercüman,
  • Yurt dışında tutulan vekaletname ile işlem yapılması halinde, vekaletnamenin aslı veya onaylı örneği tercümesi ile birlikte.
  • TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 15.02.2019 tarihli yeni genelgesi ile yurt dışından gayrimenkul satış işlemlerinde lisanslı bir değerleme firması tarafından düzenlenen değerleme raporu alınması zorunlu hale getirildi. (Tapu Müdürlüğüne verilen ekspertiz raporları düzenlendiği tarihten işlem tamamlanıncaya kadar 3 ay geçerlidir.)

Taksitle ödeme imkanı var mı?

Projeler projeden projeye farklılık göstermekle birlikte, alt yapı projelerinde genellikle taksitli satış imkanı bulunmaktadır. Ancak tamamlanan projelerin tamamına yakını peşin satış şeklindedir.

Peşinat tutarı ve en uzun taksit süresi nedir?

Peşinat tutarı %25 ile %30 arasında değişmektedir. Taksit tutarları genellikle 36 ay olup, bazı projelerde bu süre 48 aya kadar çıkmaktadır.


Paylaş

Kategoriler

Yatırım yapma, satın alma, satma ya da kiralama gibi konularda size yardımcı olarak doğru kararı vermenizi sağlıyoruz.



Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Mesaj Gönder
Bilgilerinizi Bırakın, Sizi Arayalım


veya

0 850 215 80 80